Talent @ ALTEN: Jamailah

Talent@ALTEN Jamailah
29/08/2019

Jamailah (26) werkt sinds september 2018 bij ALTEN in Capelle aan den IJssel. Ze heeft Bio Medical Engineering gestudeerd en heeft bij ALTEN de Masterclass Technical Test Engineer gevolgd. Ze is nu werkzaam bij een van onze klanten in Delft als Test Consultant. Jamailah heeft 7 jaar lang in Duitsland gewoond en gestudeerd. Ze maakte namelijk deel uit van het 1e Bundesligateam TV Saarlouis Royals (basketbal).

ALTEN Jamailah in actieJamailah heeft basketbal met de paplepel ingegoten gekregen, haar beide ouders basketballde ook. Echter, het was nog even de vraag of ze verder zou gaan met deze sport of dat ze toch zou kiezen voor judo, want ook daar was ze een ster in. Ze trainde hiervoor ook al fanatiek voor vanaf haar 7e. Echter, het basketballen won, omdat het een teamsport is en dat haar het meeste aantrok. Rond haar 15e speelde ze voor het Nederlandse Jeugdteam en op haar 18e kreeg ze de kans om in Duitsland te spelen. Die kans heeft ze met beide handen aangegrepen.

Best bijzonder, want Jamailah en de Duitse taal waren geen vrienden. Toch heeft ze er inmiddels zeven jaar van haar leven doorgebracht. De coach van Duitsland was een Nederlander en had haar zien spelen tijdens een wedstrijd met haar toenmalige team. Hij vroeg haar of ze geïnteresseerd was om bij hen te komen spelen. Dat was ze, maar ze wilde natuurlijk wel eerst haar VWO opleiding afmaken.

“Ik woonde in Saarlouis in een huis met nog 3 andere spelers, allemaal meiden, dus heel gezellig. Iedereen leeft daar voor de sport. Het eerste jaar dat ik daar ben gaan wonen, heb ik niet heel veel aan studie gedaan. Om tot de universiteit toegelaten te worden, moest ik eerst een Duitse test doen, maar daarvoor was ik te laat. Toen ik werd toegelaten, ben ik Bio Medical Engineering gaan studeren, aangezien ik altijd al geïnteresseerd was in het menselijk lichaam. Ik vond ook de technische kant die ermee gemoeid was, erg interessant.”

Haar dagen bestonden uit sporten, naar de universiteit, sporten, eten, huiswerk maken. En dat van dinsdag t/m vrijdag. Op zaterdag werd er nog getraind op het schieten om op zondag te schitteren in een wedstrijd. Vakanties waren er niet bij. Want als er een trainingsstop was, dan moest ze nog steeds naar de Universiteit en was er geen tijd voor vakantie.ALTEN Jamailah

Inmiddels woont Jamailah alweer een tijdje in Nederland bij haar ouders. Maar, het basketballen heeft ze niet opgegeven. Ze speelt in de Dames Eredivisie van Nederland en moet dus nog steeds 3x per week trainen, wedstrijden spelen en daarnaast 40 uur werken. Hoe doet ze dat?

“Je moet goed kunnen plannen, maar inmiddels is het ook een ‘gewoonte’ geworden, je hebt al jaren dezelfde routine. Maar, je moet er wel helemaal voor gaan. ‘s Morgens je tas inpakken, omdat je weet dat je meteen vanuit het werk moet trainen. Ik heb door alles wel geleerd om te multitasken. Ben stressbestendiger en heb geleerd om met veel verschillende soorten mensen om te gaan, dat helpt in je werk als consultant.

Bij ALTEN houden ze er rekening mee dat mijn leven buiten het werk er ‘anders’ uitziet. Ik werk hier nog niet zo lang, maar ik heb wel het idee dat men rekening houdt met mijn woon-werk verhouding. Ik woon in Rotterdam, train in Barendrecht en werk in Delft. Dat is goed te doen. Ik heb regelmatig contact met mijn Business Managers; ze komen regelmatig bij de klant over de vloer om te kijken hoe alles gaat en hoe het met mij gaat. Ze zijn altijd erg geïnteresseerd. Dat vind ik zo leuk bij ALTEN; het is gezellig en er wordt regelmatig van alles georganiseerd.

Ik ben via een vacature op internet bij ALTEN terecht gekomen. Ik zocht op wat ik met mijn studie kon gaan doen. Daar ben ik destijds in aanraking gekomen met o.a. programmeren en andere technische vakken. Dat vond ik best interessant, ik wilde kijken wat daarin mogelijk was. Toen ik de vacature van Testconsultant las, werd ik enthousiast en ben gaan solliciteren. Ik had toen natuurlijk onvoldoende ervaring om meteen aan de het werk te gaan, dus hebben ze me een Masterclass aangeboden. Door middel van diverse (technische) trainingen deed ik de juiste kennis op en nu werk ik als Testconsultant bij een van onze klanten in Delft, in een erg leuk team. Ik hou me bezig met web- en handcoderen en front- en backend testen.”

Share