Berend’s Testimonial Summer School

ALTEN Testimonial Summer School Berend
02/08/2019

Berend werkt inmiddels al 6 jaar bij ALTEN in Eindhoven. Hij is tijdens de Summer School een van de docenten die de training ROS (Robot Operating System) voor zijn rekening neemt. 

“Mijn naam is Berend en in mijn werk als consultant help ik bedrijven om intelligente robots te ontwikkelen. Ik ben tijdens mijn master Systems & Control begonnen met het programmeren van robots. In de 6 jaar dat ik bij ALTEN werk, heb ik aan veel verschillende robots gewerkt; van grote industriële en slimme robots in de tuinbouw tot zelfrijdende auto’s.

Het interessante aan robotica vind ik dat er verschillende disciplines samenkomen, zoals controls, sensor fusion, motion planning en vision. Om al deze software componenten aan elkaar te knopen, gebruik ik het Robot Operating System (ROS). Dankzij dit software framework hoef je niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden en kun je op een snelle manier complexe robots ontwikkelen.

De Summer School is een uitgelezen kans om kennis te maken met ROS en meer te weten te komen hoe dit in de praktijk toegepast kan worden. Genoeg reden om je in te schrijven, toch?”

Share