Paul’s Testimonial Summer School

Testimonial ALTEN Summer School Paul
22/07/2019

Paul werkt sinds 2017 voor ALTEN in de Business unit Mechatronica. Hij geeft de training Robot Operating System (ROS).

“Toen ik 12 was, wilde ik heel graag uitvinder worden in plaats van piloot of brandweerman. Toen ik erachter kwam dat daar geen opleiding voor bestaat, ben ik op HBO niveau Mechtronica gaan studeren en daarna verder gegaan op de TU/e in de richting Systems & Control.

Sinds 2 jaar werk ik bij ALTEN aan verschillende projecten binnen de unit Mechatronica. Op het moment werk ik bij een groot Nederlands hightechbedrijf. Daarnaast ben ik vaardig in verscheidene software disciplines, dus heb ook wat Software Engineering projecten gedaan.

Voor de Summer School ga ik een intro geven in het Robot Operating System (ROS). Daarin lopen door de verschillende concepten van het aansturen van robotica door en kijken we hoe ROS daarin past en hoe je het kunt gebruiken. Zelf heb ik meerdere projecten gedaan met ROS en al voor mijn tijd bij ALTEN heb ik ermee gewerkt. ROS helpt op een laagdrempelige manier structuur aan brengen in je project, maar heeft ook zijn limitaties. Hier zullen we ook aandacht aan besteden tijdens de training.

Als je interesse hebt in Robotica en inzicht wilt hebben in hoe je zo’n project kan indelen, dan is de Summer School iets voor jou!”

Share