Dennis’ Testimonial Summer School

ALTEN Summer School Testimonial Dennis
16/07/2019

Elke week komt een van de trainers van de ALTEN Summer School (20, 21 en 22 augustus) aan het woord. Zij vertellen iets over hun achtergrond en over de training die ze geven. Deze week is Dennis aan de beurt. Hij werkt al vijf jaar bij ALTEN en neemt de training BDD voor zijn rekening. 

“Mijn naam is Dennis en heb Technische Informatica gestudeerd aan de HTS Haarlem. Bij vorige werkgevers heb ik in de functies als embedded software engineer en projectleider veel geleerd, maar in de 5 jaar dat ik bij ALTEN werk is mijn technische groei echt in een stroomversnelling gekomen. Dankzij ALTEN en mijn opdrachten bij de klant ben ik Scrum Master geworden en later Release Train Engineer.

Heel vaak heb ik gezien dat er tijdens het ontwikkelen een mismatch ontstaat tussen wat de opdrachtgever (of product owner) eigenlijk wil en wat er wordt opgeleverd door de ontwikkelaar. Van nature doen wij als mensen aannames; dat helpt je in het dagelijks leven snelle beslissingen te nemen. Maar het zorgt er ook voor dat je deze aannames op de verkeerde momenten doet, met als gevolg dat je als ontwikkelaar net niet oplevert wat er gevraagd is. Of helemaal niet. Of dat je de klant blij had kunnen maken met een veel simpelere oplossing. Ook heb ik vaak gezien dat testers achteraf nieuwe functionaliteiten krijgen, dus als het allemaal klaar is; en dan geen idee hebben hoe ze het moeten testen.

De BDD-training is een leuke en interactieve manier om kennis te maken met behavior driven development. Hoe je ervoor zorgt dat de requirements duidelijk zijn voor je gaat beginnen met ontwikkelen en testen, door een natuurlijke taal te gebruiken die voor iedereen begrijpelijk is. De testcases worden van tevoren bepaald, waardoor de validatie achteraf een stuk eenvoudiger is en met minder verassingen. Schrijf je snel in voor de training en ik zal je vertellen hoe je deze techniek in kan zetten om je leven als tester en ontwikkelaar een stuk makkelijker te maken, door echt na te denken over wat er nu precies opgeleverd moet worden.”

Share