Bert’s Testimonial

ALTEN Testimonial Bert
28/05/2019

Bert is sinds september 2017 werkzaam bij ALTEN Test Services in Capelle a/d IJssel. Het bijzondere is dat hij eigenlijk geen IT-gerelateerde studie heeft gevolgd. Hij is afgestudeerd als Chemisch Laborant. Maar, na het volgen van de ALTEN Upperclass werkt hij nu als Test Automation Engineer. 

“Sommigen van jullie zullen het misschien wel herkennen: na je opleiding toch ander werk doen dan waarvoor je gestudeerd hebt. Fris en fruitig uit mijn opleiding voor chemisch laborant ben ik toch echt in de IT terechtgekomen. Na wat werk als Tester en Applicatiebeheerder kwam ik in contact met een ALTEN-collega. ALTEN had mij in het vizier. Binnen een dag bij elkaar op de koffie en binnen een paar dagen bij elkaar aan tafel voor een sollicitatiegesprek. In een comfortabel zittende achtbaan leidde deze snelle rit naar Capelle a/d IJssel voor een Upperclass training. Een trainingsmaand die mij heeft geholpen om goed beslagen ten ijs te komen in de functie van Test Automation Engineer.

Mijn huidige opdracht bestaat uit het testen en monitoren van een acceptatie omgeving bij de klant. Een grote opdracht waarbij je veel verschillende tools en technieken nodig hebt. Oude technieken worden omgezet naar nieuwere technieken en waar nodig komen er nieuwe technieken bij. Vanwege deze brede scope waren sommige dingen nieuw voor mij. Gelukkig gaf de opdrachtgever mij de ruimte om er aan te wennen en kan ik elke dag wel weer nieuwe problemen oplossen. Hopelijk kan ik in de toekomst al deze kennis weer overdragen naar mijn collega’s.

Ik werd bij binnenkomst met open armen ontvangen en dat is nog steeds zo. Er wordt niet alleen kennis gedeeld met elkaar, maar ook samen gelachen en geleefd. Het maakt niet uit of je nieuw bent of al ‘bij het meubilair hoort’. We zijn allemaal collega’s. Waar nodig word je begeleid naar meer kennis en kan je veel trainingen volgen bij ALTEN zelf. Als je verlangen hebt naar kennis kan je dat wel vinden of krijgen. Met verbazing en een glimlach kijk ik terug op hoeveel ik heb geleerd bij ALTEN in anderhalf jaar.”

Share