Inhouse dag TU-Delft ‘Develop yourself’

ALTEN hackathon_kits
16/04/2019

Op 26 maart jl. heeft een grote groep enthousiaste studenten van de TU-Delft een bezoek gebracht aan het kantoor van ALTEN in Capelle a/d IJssel  voor de Inhouse dag ‘Develop yourself’. De Inhouse dag bestond uit de workshop ‘Test and Behaviour Driven Development‘. Dit is een geavanceerde softwareontwikkelingstechniek, waarbij je begint met het schrijven van een unit-test voordat je begint met het schrijven van uw productiecode.

Het volgende onderwerp was een introductie in ‘Practical Multidisciplinary Design‘. Hierbij staat het bewustzijn centraal van de multidisciplinaire aard van problemen in de echte wereld, om daarmee ontwerpen te maken die echte klantwaarde genereren.

Daarna heeft één van onze consultants gepresenteerd ‘What is is like to work as a consultant at ALTEN’ en welke uitdagingen en ontwikkelingsmogelijkheden dit geeft.

De middag werd afgesloten met een verkorte versie van de ALTEN IoT Hackathon ‘From sensors to cloud’. Hier kregen de studenten de mogelijkheid om de gloednieuwe Microsoft Azure Sphere te gebruiken, een IoT-platform dat zo nieuw is dat bijna niemand er nog mee heeft gewerkt. De studenten kregen de mogelijkheid om met dit platform te experimenteren en te werken met het visualiseren van gegevens in Microsoft Azure en Power BI.

Net als de studenten kijken wij terug op een interessante, leerzame én gezellige middag! Wil je weten hoe het was? Check de video:

Share