Microsoft Leap for the Future Program

ALTEN MS gold partner
28/02/2019

ALTEN profielfoto PieterPieter werkt al ruim 9 jaar bij ALTEN en is Azure solution architect. Hij heeft o.a. bijgedragen aan het Microsoft Gold Partnership voor Cloud en Data Platform.

“In het kader van dit partnership mocht ik onlangs naar het Microsoft Leap for the Future Program (#msftleap) in Redmond, VS. LEAP is het programma voor architecten en ontwikkelaars die op zoek zijn naar de best mogelijke professionele training, geleverd door Microsoft.

Gedurende vijf dagen waren er 43 internationale topsprekers aanwezig met een diversiteit aan onderwerpen gerelateerd aan deALTEN MS Leap Azure cloud. Ook de CTO van Microsoft Azure was aanwezig met een zeer inspirerende presentatie over de toekomstvisie van Microsoft. Verder hadden de onderwerpen o.a. betrekking op DevOps, CosmosDB, PowerBI, Container Services, Machine Learning, Artificial Intelligence, Security en Monitoring.

Goed te constateren is dat we bij diverse ALTEN projecten al veel gebruik maken van de services die gepresenteerd werden. En het mooie van dit programma is dat er een inhoudelijke verdiepingsslag gemaakt wordt door de ontwerpers van de diverse cloud services en die met groot enthousiasme hun best practices presenteren.

Ook was er de mogelijkheid om een aantal excursies te volgen op het hoofdkantoor, gerelateerd aan security en toekomstige ontwikkelingen. Een unieke kans om eens achter de schermen te kijken op de locatie ‘Where the real magic happens’.

ALTEN groepsfoto MS LeapHet was een hele mooie ervaring om in Redmond de first class trainingen van Microsoft te mogen volgen samen met ruim 300 deelnemers uit 23 landen. Het was een zeer intensief programma waarbij hard gewerkt moest worden om alle content te absorberen. Voor mij een optimale omgeving om eens een week helemaal ‘into Azure’ te gaan. De sfeer was prima en er was veel interactie tussen deelnemers en de organisatie, ook tijdens de diverse social events. Dat is wel erg fijn als je zo’n 8.000 km van huis bent.“

Pieter Heijmans,
Azure Solution Architect

 

Share