Testautomatisering

Testautomatisering hoeft geen ingewikkeld en slepend proces te zijn. ALTEN heeft een speciaal framework voor testautomatisering ontwikkeld, dat verschillende omgevingen, testtools en hulpmiddelen ondersteunt. Hierdoor kunnen we testautomatisering bij elk bedrijf snel en eenvoudig implementeren.

De voordelen van ons framework voor testautomatisering :

  • Snelle start door toepassen van custom function libraries
  • Scripting standaarden en vastgelegde procedures
  • Bewezen succes door juiste mix van interne en externe medewerkers
  • Coaching van interne medewerkers on the job

Betrouwbaar en efficiënt
Testautomatisering binnen ALTEN is onderverdeeld in een viertal specialismen:

SAP testen
ALTEN is Special Expertise Partner van SAP voor het aandachtsgebied SAP testen en SAP TAO.

We hebben inmiddels bij meerdere multinationals SAP TAO geïmplementeerd. ALTEN heeft voor SAP de training “Get ready to use SAP TAO” ontwikkeld. Alleen de docenten van de ALTEN Academy mogen deze SAP testtraining geven.

Regressie testen
Wij hebben een uitgesproken visie op het toepassen van testautomatisering op functionele en regressie tests. Hierbij wordt de mate van onderhoud van de scripts en de te behalen business case niet uit het oog verloren. Zo hebben we voor een grote telecom operator een automatische sanity en regressietest opgezet waardoor het werk van 6 testers nu door 1,5 persoon afgehandeld kan worden.

Performance en stresstesten
Het testen van een systeem waarbij gekeken wordt naar de fysieke grenzen is een vak op zich. Het genereren van honderden, soms duizenden gebruikers, het opstellen van de juiste representatieve transactiemix of het vaststellen van de grenzen van de capaciteit van de database of netwerkcommunicatie is een specialisme van ALTEN.

Zo meten we al jaren voor een wereldspeler in de energiebranche de performance van haar HR systeem voor 130.000 medewerkers. Ook voeren we vaak voor klanten de performance tests op fixed price basis uit.

Testtooltraining
ALTEN is partner van zowel HP Software als SAP. Voor testautomatisering met SAP TAO hebben wij samen met SAP een eigen training ontwikkeld. Alleen onze docenten mogen deze SAP testtraining geven. Voor de HP Software testproducten zijn de ALTEN consultants “HP certified instructors”.

Nieuwste vacatures

73 services

neem contact op

*verplichte velden

De drie business
lines van ALTEN

ALTEN, de Europese marktleider in technology consulting & engineering, biedt ondersteuning aan de ontwikkelingsstrategie van haar klanten op het gebied van innovatie, R&D en IT systemen.
De 17.700 top ingenieurs van ALTEN voeren R&D projecten uit op het gebied van technische en informatiesystemen.