Technical software

Één van de specialisaties van ALTEN is technische software engineering. Onze opdrachtgevers zijn toonaangevende technisch georiënteerde bedrijven, onder andere in de industrie, telecom en verkeer & vervoersmarkt. Voor deze bedrijven werken wij, met onze hooggekwalificeerde consultants, aan innovatieve technische ontwikkelingen. De werkzaamheden zijn onderverdeeld in de volgende werkgebieden:

Embedded Systemen

WB60x60-Embedded-SystemenAan embedded systemen of in-product software worden hoge eisen gesteld wanneer het gaat om betrouwbaarheid. Daarnaast moet met verstand van hardware zeer zorgvuldig worden omgegaan met de beschikbare resources als geheugen en processorcapaciteit. Dit maakt dat de ingenieur bij het ontwikkelen van de software vanaf de specificatie tot en met de testen rekening moet houden met deze randvoorwaarden.

Simulatie & modellering

WB60x60-Simulatie-ModelleringProjecten die op het snijvlak liggen van de software engineering en één of meer wetenschappelijke disciplines vergen een multidisciplinaire aanpak. Deze projecten worden vaak gekenmerkt door een hoog wiskundig gehalte en komen in alle marktsectoren voor, zoals bij de ontwikkeling van medische hulpmiddelen óf geotechnische en milieugerelateerde systemen voor waterbouwers of de olie- en gasindustrie.

Monitoring & control

WB60x60-Monitoring-ControlVoor de ontwikkeling van real time systemen, zoals besturingssystemen voor verkeer en vervoer of de lucht- en ruimtevaart, is een gedegen aanpak met veel aandacht voor correctheid en betrouwbaarheid noodzakelijk. De ingenieurs van ALTEN zijn thuis in de manier van werken die vereist is voor de ontwikkeling van real-time systemen.

Business Kritische Systemen

WB60x60-Business-Kritische-SystemenDe werking van sommige applicaties, die in de administratieve omgeving van een bedrijf voorkomen, zijn dermate belangrijk voor de continuïteit van de bedrijfsvoering dat de ontwikkeling hiervan een ‘ingenieurs-aanpak’ vergt. Voor dit soort systemen is ALTEN de ideale partner om op projectbasis of anderszins een bijdrage te leveren.

 

Vacatures Technical Software

NicoleLigt jouw passie bij techniek en vind je het leuk om complexe technische uitdagingen aan te gaan? Dan past een functie bij ALTEN vast goed bij jou! Als consultant kom je in verschillende omgevingen terecht en werk je met de nieuwste technieken. De ideale mogelijkheid om jouw (technische) kennis in te zetten en uit te breiden.
Klik hier voor vacatures. 

 

Gepromoveerd en dan? …Scientific Software Engineer

Als promovendus werk je jarenlang toe naar dat ene doel: het afronden van je proefschrift. Dit is een intensieve periode [...]

De diensten
van ALTEN

 • Consulting

  Op basis van individuele kennis en vaardigheden leveren onze medewerkers een oplossing voor uw vraag.

 • Consulting team

  Alten neemt in dit geval de verantwoordelijkheid over van een product of een component.

 • Service center

  Alten neemt de volledige ontwikkeling van u over op een van onze Service centers

 • Work unit based services

  Werkzaamheden op basis van vaste, herhaalbare activiteiten. Zoals het uitvoeren van tests of het creëren van rapportages, met vaste afspraken in tijd en geld.

 • Fixed-price projecten

  Vaste afspraken over tijd, geld en de resultaten die opgeleverd moeten worden in het kader van een project.

ALTEN biedt verschillende soorten dienstverlening aan om optimaal aan te sluiten op de behoefte van de klant

neem contact op

*verplichte velden