Mechatronics & Robotics

ALTEN is tevens gespecialiseerd in Mechatronica en Robotica en werkzaam voor toonaangevende technisch georiënteerde bedrijven en richt zich op research en development activiteiten waar disciplines als Mechanical, Electrical en Control engineering samensmelten. Voor deze bedrijven werken wij, met hoogopgeleide medewerkers, aan innovatieve technologische ontwikkelingen.

Flexible Robotics & Smart Systems

flexible-robotics-60x60Een uniek werkgebied van Alten is Flexible Robotics & Smart Systems. Een multidisciplinair team van ervaren ingenieurs werkt hierin samen aan de uitdagingen van complexe, vaak autonome systemen. Denk hierbij aan complexe motion planning binnen een hightech systeem met vele graden van vrijheid, of navigatie en lokalisatie van Unmanned Vehicles en robotarmen. Een gedegen geïntegreerd ontwerp van deze componenten is essentieel, om tot een voldoende robuust gedrag te komen.

Vaak zijn de omgevingen waarin de systemen zich bevinden onvoorspelbaar en dynamisch, waardoor er zelflerendheid vereist is, al dan niet gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Daarnaast speelt mens-machine interactie een belangrijke rol, daar ligt, in samenwerking met de mens, vaak de optimale oplossing.

ROS-Industrial is een van de frameworks waarmee we deze expertise naar de markt wordt gebracht. Door deze standaardisatie kunnen we onze klanten ook trainen om snel eigen oplossingen te realiseren met beperkte kennis van de onderliggende methodieken.

Sensor & Measurement Systems

oscilloscope-60x60Binnen het werkgebied Sensors & Measurement Systems ondersteunen wij onze klanten met vraagstukken die zij hebben over het meten, weten en corrigeren van systemen. Alten heeft uitgebreide ervaring met het analyseren en optimaliseren van sensoren en hun data, ontwikkelen van meetconcepten tot complete multidisciplinaire ontwikkeling van meetsystemen.
Onze ingenieurs zijn door hun ervaring en kennis in verschillende markten in staat om deze kennis gericht toe te passen in uw industrie en deze om te zetten in waarde voor uw organisatie. Alten heeft onder meer ervaring binnen de hightech, offshore, (3D) printing, machinebouw, automotive en healthcare industrie.

Stages & Motion Systems

stages-motion-60x60Bij het merendeel van de door Alten ontwikkelde systemen staat beweging centraal. Deze expertise wordt gerealiseerd binnen ons werkgebied Stages & Motion Systems. Onze specialisten hierin zijn experts op gebieden als actuatorontwerp, dynamica, motion control, systeemontwerp en integratie. Ze zijn getraind voor iedere fase van het project; van concept analyse tot het ontwerpen voor produceerbaarheid. Hierbij wordt volgens de bewezen ontwerpprincipes gewerkt aan een grote diversiteit van systemen. Van zeer nauwkeurige precisiesystemen tot low-cost consumenten producten, alsook robotische systemen, waar vele vrijheidsgraden op een slimme manier gecombineerd worden.

Test & Qualification Systems

test-qualification-60x60Het werkgebied Test & Qualification Systems richt zich op de controle of producten en systemen voldoen aan de specificaties én de wensen van hun klanten. De ervaring van Alten in het gehele ontwerpproces stelt ons in staat om, op basis van de specificaties, te bepalen wat er getest moet worden, tegen welke condities en dit te vertalen in een test systeem. Dit kan gaan om het bepalen van de haalbaarheid van een concept, het testen van een prototype of module, tot en met het valideren van een serieproduct. Maar ook het testen van de mechanica en de koppeling tussen hard- en software.

Vacatures Mechatronics & Robotics

NicoleLigt jouw passie bij techniek en vind je het leuk om complexe technische uitdagingen aan te gaan? Dan past een functie bij ALTEN vast goed bij jou! Als consultant kom je in verschillende omgevingen terecht en werk je met de nieuwste technieken. De ideale mogelijkheid om jouw (technische) kennis in te zetten en uit te breiden.
Klik hier voor vacatures Mechatronics en Robotics.

Project Hydra – Mourik & ALTEN

Mourik heeft in samenwerking met ALTEN Technology en Beltech de Hydra ontwikkeld om zijn klanten in de petrochemische industrie beter [...]

ROS

Roboticasystemen ontwikkelen met ROS Complexe robotica is niet meer weg te denken uit de industrie en maatschappij. Robot operating system [...]

Ontwikkeling bladsnijrobot

In december (2016)  is in het magazine Mechatronica & Machinebouw een mooi artikel verschenen over de software die ALTEN heeft ontwikkeld [...]

Nieuwste vacatures

73 services

neem contact op

*verplichte velden