Big data & Analytics

Veel organisaties hebben de interne informatievoorziening goed geregeld en zijn klaar voor een volgende stap. Van terugkijken gaat de focus naar vooruitkijken. Predictive Analytics, het in staat zijn te voorspellen wat er gaat gebeuren, is dé uitdaging voor veel organisaties. Voorspellen is echter niet nieuw. We voorspellen al jaren de toekomst met weersverwachtingen, economische modellen en risicomodellen. Wat nieuw is, is dat de techniek zover is doorontwikkeld dat deze beschikbaar en toepasbaar is voor een brede groep.

Ook het datalandschap verandert. Lag de focus tot voor kort op informatie uit de interne organisatie, de blik op de toekomst vereist meer data van buiten de organisatie. Sensor data, open data, app data en ongestructureerde data. We noemen deze verzameling data ‘Big Data’.

De afgelopen tien jaar werden organisaties door internet, cloud, etc. gedwongen hun bedrijfsmodellen rigoureus aan te passen. De komende jaren zullen de genoemde ontwikkelingen op het gebied van data en tooling de ‘game changer’ zijn. Organisaties zijn bezig met het vaststellen van hun “2020” strategie, willen data driven worden, beslissingen nemen op basis van feiten in plaats van op gevoel en dit alles eerder dan de concurrentie.

In de theorie lijken de mogelijkheden onbegrensd, maar in de praktijk blijkt het lastig de juiste keuzes te maken om te starten en daadwerkelijk toegevoegde waarde te bieden.
Binnen veel organisaties leven vragen, zoals:

  • Hoe koppel ik mijn eigen data aan Big Data?
  • Welke technische keuzes moet ik maken om Big Data en Analytics invulling te geven?
  • Welke kennis heb ik nodig om stappen te zetten?

Leven in uw organisatie deze vragen ook? ALTEN IT zet uw ambities om in daadwerkelijke resultaten. ALTEN IT heeft praktijkervaring met:

  • De Data science maturity scan waarmee u binnen 3-5 minuten kunt zien in welke mate uw organisatie voldoet aan kritieke succescriteria op het gebied van Data, Organisatie, Technologie en Governance.
  • Het implementeren van IOT oplossingen. Maak eens op laagdrempelige manier kennis met dit vakgebied via een IOT Hackaton
  • Een aanpak om snel te kunnen starten met Big Data en Analytics
  • Diverse technische omgevingen
  • Ervaring ten aanzien van (het geven van) trainingen
  • Kennis op het gebied van statistiek en voorspellende modellen.

Realtime datawarehouse
ALTEN heeft als een van de eerste in Nederland ervaring opgedaan met het toepassen van realtime data integratie technieken en kent daardoor als geen ander de valkuilen en speerpunten van een Realtime datawarehouse traject.

Predictive analytics, Evolutie of Revolutie?
In de praktijk zien we steeds meer vraag naar predictive analytics. Door de enorme mogelijkheden die tools tegenwoordig bieden, lijkt implementatie een eenvoudige zaak. De projectresultaten tonen echter aan dat veel informatie nog steeds kijkt naar het verleden en dat de omslag van terugkijken naar voorspellen niet zo eenvoudig is. Is analytics een logische evolutionaire stap in het BI- gebied of is de stap van terugkijken naar voorspellen groter dan we denken? Bekijk hieronder de presentatie van Robert Allewijn.

neem contact op

*verplichte velden

De drie business
lines van ALTEN

ALTEN, de Europese marktleider in technology consulting & engineering, biedt ondersteuning aan de ontwikkelingsstrategie van haar klanten op het gebied van innovatie, R&D en IT systemen.
De 17.700 top ingenieurs van ALTEN voeren R&D projecten uit op het gebied van technische en informatiesystemen.