Networks, Telecom & Multimedia

10%van de omzet
in 2018

Engineering van productontwerp (terminals of netwerkapparatuur) netwerkarchitectuur, installatie en gebruik.

Technologische uitdagingen en de toegevoegde waarde van ALTEN

Telecom ondergaat een forse transformatie door nieuwkomers op de traditionele telecommunicatiesector (dienstverleners zoals Google, Apple, MVNO virtuele operatoren, enz.), deze explosie van gegevens vereisen hoge-snelheid breedband netwerken, en de groeiende behoefte aan “slimme” communicatie grids in alle sectoren.

De technologische vraagstukken en uitgebreide uitrol van de infrastructuurbehoeften zijn aanzienlijk, Tegelijkertijd versneld de implementatie van Telecom technologieën in andere sectoren iin vele gebieden: Smartgrid-achtige intelligente netwerken voor optimaal energiemanagement, ‘Machine to Machine’ (M2M) slimme objecten om gegevens te verzamelen en de efficiëntie te verhogen en de veiligheid (bijvoorbeeld telematica en diagnostiek in de auto-industrie, dataverbindingen en onderhoud in de luchtvaart), entertainment en mobiele diensten toegang in het vervoer (Infotainment, WiFi aan boord) enz. De historische positionering van ALTEN op de kernactiviteit Telecom geeft een beslissende voorsprong op de concurrentie met deze groeifactoren.

 

Belangrijkste kenmerken

  • Ruim 2.000 ingenieurs gespecialiseerd in telecommunicatie
  • Afdekken van alle industriële spelers: operators, leveranciers, eindgebruikers, service en content providers.
  • Kennis duidelijk gekapitaliseerd en de mogelijkheid voor het uitvoeren van turnkey projecten
  • Sterke posities in diverse landen, zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Benelux, Zweden, Duitsland en de Verenigde Staten.
  • Concurrerende nearshore (Roemenië) en offshore (India) ontwikkelplatforms, waarmee Europese en Noord-Amerikaanse projecten worden bediend.

 

 

Nieuwste vacatures

75 services

The Technology
partner