Information Technology

20%van de omzet
in 2018

Maatwerk-ontwikkeling van IT-systemen in de industrie, telecom en de dienstensector.

Technologische uitdagingen en de toegevoegde waarde van ALTEN

Informatie Technologie (IT) ondersteunt tegenwoordig alle bedrijfsprocessen en vormt een essentieel  component van de operationele prestatie. Tegelijkertijd heeft de ontwikkeling van web technologieën voor nieuwe uitdagingen gezorgd:

    • Informatie Technologie en netwerkbeveiliging vormen een strategische prioriteit – ‘inbreken’ in systemen moet voorkomen worden, interne validatieprocessen gegarandeerd en betrouwbaarheid van transacties gewaarborgd (sturen van orders, elektronische betalingen etc.);
    • Afkomstig van verschillende kanalen is informatie zowel rijker als complexer om te consolideren, organiseren en te analyseren. Het principe achter Big Data is om uit deze massa aan informatie de key indicatoren te extraheren;
    • Migratie van data en applicaties naar remote servers (zoals de Cloud) helpt IT afdelingen om kosten te optimaliseren, met een hoge impact op schaalbare onderhoud in het bijzonder.

ALTEN levert expertise op het gebied van IT systemen aan de belangrijkste spelers in de financiële markten en verzekeringswereld in alle sectoren van de industrie.

De organisatie heeft een sterke positie in diverse Europese landen (Frankrijk, Italië, Spanje en België) en de hoogstaande nearshore/offshore platformen (Roemenie/India) geven de mogelijkheid om consultancy diensten te verlenen óf turn-key projecten uit te voeren op het gebied van software-ontwikkeling, testen, applicatie-onderhoud en cross-functionele telecom.

Belangrijkste kenmerken

  • Expertise erkend door IT-afdelingen in de industrie, telecom en de dienstensector
  • Een sterke betrokkenheid bij de resultaten 
  • Positionering op kritische klantprojecten dankzij een begrijpelijk en gecontroleerd product en service aanbod
  • Kennis duidelijk gekapitaliseerd en de mogelijkheid voor het uitvoeren van turnkey projecten

 

Nieuwste vacatures

75 services

The Technology
partner