MIJN VERHAAL … ERVARING VAN EEN BI-TEST MASTERCLASSER, #2

Foto Llalmar 2

Mijn naam is Llalmar Goedhart, een 22-jarige junior BI-Testconsultant bij ALTEN IT. Van jongs af aan heb ik altijd interesse gehad in alles wat met computers en techniek te maken heeft. Op 18-jarige leeftijd ben ik door diezelfde interesse begonnen met mijn HBO opleiding Business IT & Management. In het 3e jaar van mijn opleiding heb ik zeven maanden stage gelopen in het buitenland bij het grootste telecombedrijf van Suriname. Tijdens deze stage heb ik erg veel geleerd over het IT vak en heb ik het land van herkomst van mijn ouders écht leren kennen. De verplichting om je te moeten aanpassen aan een andere cultuur heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf beter heb leren kennen.  

Tijdens mijn afstudeeropdracht had ik de opdracht om door middel van een softwareoplossing nee-verkoop te vermijden voor retailers in de modebranche. Zo heb ik veel geleerd over een branche die voor mij nog onbekend was. Het zelfstandig werken en het spreken van verschillende experts hebben ervoor gezorgd dat zowel mijn IT skills als mijn soft skills nog verder zijn verfijnd.

In april 2015 werd ik door ALTEN Nederland benaderd om deel te nemen aan de zogenaamde BTC (Bachelor Testing Course) voor BI-Testconsultant. Echter, in die periode moest ik mijn opleiding “Business IT & Management” nog afronden. Na de afronding van mijn opleiding heb ik ALTEN hiervan op de hoogte gesteld en zij stonden nog steeds open voor een kennismaking. In april 2016 heb ik mijn opleiding afgerond en per 1 mei 2016 ben ik in dienst getreden bij ALTEN als BI-Testconsultant. Mijn opleiding sloot naadloos aan op de functie en  de arbeidsvoorwaarden waren ook zeer gunstig.

De Masterclass begon officieel op 2 mei 2016, maar de voordelen begonnen al op 29 april 2016. Op deze datum werd mijn leaseauto vroeg in de ochtend bij mij thuis afgeleverd. Dat was al een goed begin! Het traineeship begon met een luxe en uitgebreide joinerslunch. De nieuwe joiners en bijbehorende managers waren allemaal aanwezig. Vanaf 3 mei begonnen de trainingen van de BTC Masterclass. Tijdens deze trainingen werden zowel mijn technische skills als mijn soft skills naar een hoger niveau getild.
De technische trainingen bestonden onder andere uit:

 • SQL
 • JAVA
 • Business Intelligence
 • Introductie van verschillende testtools (HP ALM, Visual Studio, Cucumber, Selenium & FitNesse)

De soft skills trainingen bestonden onder andere uit:

 • Denken als een consultant
 • Communicatieve vaardigheden
 • Professionaliteit in consultancy
 • PSM 1 (Professional Scrum Master)

De soft skills trainingen waren voor mij erg interessant. Omdat het juist toepassen van de vaardigheden die hier worden behandeld, leidend zijn om een succesvolle consultant te worden.
Tevens heb ik samen met de andere deelnemers een driedaagse cursus gevolgd in Waalwijk voor het certificaat ISTQB (de certificering voor testers). Deze cursus is onderdeel van het traineeship. De combinatie van een zeer prettige locatie en een goede trainer heeft ertoe geleid dat deze training hoog in mijn favorieten staat. De trainingen die ik heb gevolgd tijdens de Masterclass waren zeker van grote toegevoegde waarde en waren erg prettig om te volgen. De BTC Masterclass heeft ertoe geleid, dat ik de juiste hoeveelheid kennis en handvatten heb gekregen om zelfverzekerd aan mijn eerste project te beginnen als BI-Testconsultant.

 Wat doet een BI-Testconsultant van ALTEN?

Voor een  Junior BI-Testconsultant staat er een gezellige en dynamische wereld voor je open. Tijdens je dagelijkse werkzaamheden voer je verschillende testactiviteiten uit met betrekking tot software en/of datawarehouses voor de diverse klanten van ALTEN. Denk hierbij aan één van de grootste telefoonprovider in Nederland, het spoorwegbedrijf van Nederland en een postbedrijf met het grootste marktaandeel in Nederland. De testactiviteiten voer je voornamelijk uit in waterval en/of SCRUM projecten.
Hieronder een opsomming van de mogelijke activiteiten die je tegen kan komen als BI-Testconsultant:

 • Reviewen test basis/ requirements
 • Opstellen van risico analyses
 • Het opstellen van test cases & test scenario’s
 • Testautomatisering

De voordelen van het werken bij ALTEN

De dynamische wereld waarin je terechtkomt, met de daarbij behorende verschillende mogelijkheden, is voor mij op zich al belonend om met plezier naar mijn werk te gaan. Gunstige arbeidsvoorwaarden en een dynamische wereld zijn belangrijk voor mij, maar een prettige bedrijfscultuur staat hoger in het vaandel. De bedrijfscultuur bij ALTEN is erg gezellig en de collega’s staan altijd voor je klaar. De informele cultuur zorgt ervoor dat ik met plezier naar mijn werk ga. De jaarlijkse heidedagen zijn hier een goed voorbeeld van. Tijdens deze dagen gaan we met alle IT-consultants een paar dagen naar een externe locatie. Ondanks dat ik net in dienst was mocht ik, net als mijn andere collega’s van de BTC, mee. Dit jaar gingen we naar Berlijn en dat was voor mij een zeer unieke ervaring. Het is een reis naar het buitenland met je collega’s, om elkaar doormiddel van teambuildingsactiviteiten beter te leren kennen. Aangezien ik net in dienst was, waren de heidedagen voor mij een perfect moment om mijn collega’s goed te leren kennen.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er enorm veel voordelen om in dienst te zijn bij ALTEN. ALTEN staat voor kwaliteit en er wordt verwacht dat je die kwaliteit levert aan de klant. En daar krijg je erg veel voor terug!

Llalmar Goedhart, consultant

Mijn verhaal … ervaring van een BI-test masterclasser, #1

Mijn naam is Ilias el Ayachi, een 23-jarige junior BI-Testconsultant bij ALTEN IT. Een aantal jaar geleden had ik niet [...]

Alten IT Test Playground: BI testen

ALTEN IT Test Playground: BI Testen Altijd al willen weten hoe Business Intelligence systemen getest worden? Welke technieken en tooling [...]