Tech Summer School

Kun jij niet zo goed stil zitten en wil jij je deze zomer doorontwikkelen op het gebied van Software Engineering? Dan is deze Tech Summer School iets voor jou. Op 14, 15 en 16 augustus organiseren we een driedaagse Tech Summer School voor Software Engineers (Capelle a/d IJssel). Leer van experts en ontmoet andere Technology Engineers waarmee je jouw ervaringen kunt delen.

Tijdens de Summer School komen drie belangrijke onderwerpen binnen Software Engineering aan bod. Deze onderwerpen kunnen je helpen om je te ontwikkelen als Engineer, maar laten ook zien hoe het er aan toe gaat in de praktijk.

Programma
Het programma bestaat uit 3 trainingsdagen. De trainingsdagen duren van 15.00 – 20.00 uur en uiteraard zorgen wij voor een hapje (incl. avondeten) en een drankje.

14 augustus – Test Engineering –
We willen allemaal goedwerkende apparaten. Maar wat is goed? En hoe bewijs je dat? Dat zijn vragen waar Technische Testers in een project zich mee bezig houden.

Tijdens deze trainingsdag kijken we naar wat Technisch Testen nu eigenlijk inhoudt. Een goede tester heeft analytisch inzicht, goede communicatievaardigheden en is niet bang voor een deadline. Al deze vaardigheden komen aan bod in een aantal sessies waarin we theorie en praktijk afwisselen tijdens een ontwikkelproces. Van het allereerste idee tot het eindproduct dat bij de klant terecht komt.

15 augustus: – Behaviour Driven Development –
Waarom zou de eerste stap van een software developer het schrijven van testen moeten zijn wanneer hij software gaat ontwikkelen? Van unit tests door Test Driven Development voor de kleine units, tot Behaviour Driven Development voor het gedrag van het systeem. Allemaal zorgen ze er voor dat de scope die ontwikkeld moet worden duidelijk is. En dat de opgeleverde functionaliteit ook werkt zoals beschreven.

In deze sessie bekijken we de verschillen tussen deze eerst-de-test-en-dan-de-implementatie methodes. Wat is het voordeel van beginnen met je test? Waarom zou je überhaupt willen testen? We gaan niet alleen de theorie behandelen, maar ook zelf testen schrijven om erachter te komen waarom deze techniek echt grote voordelen heeft.

16 augustus: – Anti Reverse Engineering –
Embedded software zit in veel producten, maar ook in producten die nagemaakt worden. Deze namaakproducten bevatten de software van het originele product.

  • Wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen?
  • Wat zijn de consequenties (kosten, gebruiksvriendelijkheid) als je dit probeert te voorkomen?
  • Welke programmeertalen zijn ervoor geschikt om dit te voorkomen? En welke niet?
  • Hoe gaat het aanpassen van een applicatie eigenlijk in zijn werk?
  • Als een product beveiligd is tegen aanpassingen, zit dit de (software) ontwikkeling dan in de weg?

Tijdens deze dag gaan we hands on aan de slag met een aantal praktijkvoorbeelden. Je maakt hierbij gebruik van een C/C++ ontwikkelomgeving naar keuze. Zelfgemaakte eigen applicaties kunnen we natuurlijk ook onder de loep nemen.

Ben je geïnteresseerd in maar één onderwerp? Het is ook mogelijk om 1 dagdeel te volgen.

Dit kun je verder verwachten:

  • Je doet kennis op over de nieuwste technologieën en hoe ze worden toegepast in de praktijk.
  • Je kunt je huidige software skills verder ontwikkelen.
  • Je maakt kennis met ALTEN en hoe ALTEN iets voor je kan betekenen.

Voor wie?
De Summer School is kosteloos en voor iedereen die zich (verder) wil ontwikkelen binnen Software Engineering. Dus heb jij een technische achtergrond en wil je graag meer weten over Anti Reverse Engineering, BDD en/of Test Engineering? Schrijf je dan nu in via onderstaand formulier. De trainingen worden in het Nederlands gegeven.

En verder?
Wij zorgen voor hapjes en drankjes (incl. avondeten) en voor de juiste kennisuitwisseling. Het enige wat je zelf mee moet nemen is een laptop, enthousiasme en een zomers humeur.