Sven’s Testimonial

Sven is Business Intelligence (BI) consultant en houdt zich voornamelijk bezig met data science en visualisatie. Hij kreeg bij ALTEN de kans om mee te werken aan het op de kaart zetten van  de competentie informatieanalyse en werd trekker van deze competentie. Daarnaast is Sven fervent wielrenner en was zelfs onderdeel van het Nederlandse team. Op 8 januari is hij trainer van de ALTEN Baan Clinic tijdens de Zesdaagse van Rotterdam. 

“De wereld van BI is zeer dynamisch. Er is al een tijdje een kentering gaande van het traditionele BI, waarbij je vooral rapporteert over historische data en terug kijkt naar wat er gebeurd is. Middels nieuwe technieken uit de data science wordt het met dezelfde gegevens mogelijk vooruit te kijken en te voorspellen wat er gaat gebeuren: predictive en prescriptive rapportages.

Om sport en werk te combineren moet je creatief zijn, mogelijkheden zoeken. Dit is iets dat ik blijf doen. Ik wil mijn tijd efficiënt besteden, maar neem de tijd om zaken rondom het vakgebied Data science  gedegen uit te zoeken en dingen uit te proberen. Zo heb ik voor mezelf een voorspellend model gemaakt o.b.v. mijn eigen trainingsgegevens. Data inlezen, analyseren en inzicht krijgen in hoe ik mijn trainingen kan verbeteren voor een beter resultaat.“

Inmiddels heeft Sven zijn actieve wielercarrière beëindigd en heeft hij zijn trainersdiploma gehaald. Als trainer traint hij een groep jonge talenten bij de Nederlandse bond, geeft hij trainingen aan volwassenen en helpt hij wielrenners met hun eerste ervaring op de wielerbaan.