Rene’s Testimonial

Rene is in 2016 begonnen als afstudeerder en werkt sindsdien als Testconsultant voor de vestiging Eindhoven.

“Ik heb destijds voor ALTEN gekozen omdat ik het de beste keus vond op het gebied van consultancy. Als starter in het vakgebied is het een logische keuze om voor consultancy te gaan. Zo kom je in relatief korte tijd bij veel verschillende klanten, doe je op veel gebieden kennis en ervaring op en leer je ook een beetje jezelf kennen als het gaat om wat het beste bij jou past. Daarnaast is er bij ALTEN veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, zowel technisch als sociaal. Naast werk gerelateerde zaken staat ALTEN ook vooraan als het aankomt op sociale events buiten het werk om. De gezellige collega’s en de leuke events zorgen samen met het werk ervoor dat ALTEN dé beste is.

Vanuit mijn opleiding Informatica heb ik vooral de development kant gezien van het proces, slechts één vak in het tweede jaar had enige betrekking op testen. Echter heb ik zowel tijdens de opleiding als daarna regelmatig te maken gehad met software die niet werkt zoals het hoort. Deze bugs in de software zorgen voor lagere kwaliteit, en zijn in het algemeen ook irritant. Testen is dan dé oplossing. Beter testen zorgt voor minder fouten, en dus minder irritatie bij de eindgebruiker. Omdat ik zelf perfectionistisch ben, en graag zoek naar dit soort bugs was testen de ideale richting voor mij.

Ik werk momenteel aan een project met recorders en camera’s, dit is apparatuur waar ik geen ervaring mee heb. De eerste weken heb ik dan ook volledig besteed aan het leren kennen van de producten. Er zit ontzettend veel techniek in beide producten, wat het direct uitdagend maakt om ze allemaal goed met elkaar te laten samenwerken. Mijn werk als tester voegt daaraan toe dat ik scenario’s moet bedenken die zowel de situatie van een eindgebruiker uitvoerig testen, maar ook een situatie creëren om de camera’s en recorders tot hun uiterste te pushen. Zowel op hard- als software gebied biedt dit genoeg uitdaging.”