Project Hydra – Mourik & ALTEN

Mourik heeft in samenwerking met ALTEN Technology en Beltech de Hydra ontwikkeld om zijn klanten in de petrochemische industrie beter en sneller van dienst te kunnen zijn. De Hydra is een zgn. robotic exchange cleaner voor snelle en efficiënte interne ‘bundelreiniging’ van warmtewisselaars. Door het toepassen van technieken zoals vision, padplanning en nauwkeurige positionering, kan het proces van het intern reinigen van warmtewisselaars sneller en betrouwbaarder worden uitgevoerd. De Hydra is met recht een revolutie te noemen!

Waar Mourik de mechanische ontwikkeling voor haar rekening heeft genomen, heeft ALTEN de elektronica en verdere automatisering ontwikkeld en gerealiseerd. Een Windows applicatie is verantwoordelijk voor het verwerken van visuele input van de te reinigen bundel en het berekenen van het optimale pad om de reiniging zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Deze zorgt ook voor een heldere weergave van de status en interactie mogelijkheden voor de operator. Het bepaalde optimale pad wordt gerealiseerd door een PLC welke de bewegingen aanstuurt, de sensoren uitleest en alle systeem functionaliteiten monitort.

Bekijk onderstaande video om de Hydra aan het werk te zien! Via deze link kunt u een flyer met meer informatie over het systeem downloaden (het downloaden start direct).

ALTEN kijkt terug op een mooie samenwerking met Mourik en Beltech!

neem contact op

*verplichte velden

Ontwikkeling bladsnijrobot

In december (2016)  is in het magazine Mechatronica & Machinebouw een mooi artikel verschenen over de software die ALTEN heeft ontwikkeld [...]