Panellid Joost vertelt over IoT Tech Expo

Op 27 juni jl. vond de IoT Tech Expo plaats in de Rai Amsterdam. Onze collega Joost (ingezet als Data Scientist bij Marel Poultry) was gevraagd om als panellid deel te nemen. Hij vertelt hier het volgende over:

“De IoT Tech Expo was voor mij een hele mooie ervaring. Niet alleen vanwege het feit dat ik als panellid was uitgenodigd, maar ook om de laatste ontwikkelingen omtrent IoT, Blockchain en AI te mogen zien. Er waren veel grote bedrijven en startups die hier presentaties over gaven en hun ervaringen deelden.

Van te voren vond ik het allemaal heel spannend, het was voor mij ook de eerste keer om als spreker/panellid aan zo’n groot evenement deel te nemen. Gelukkig kreeg ik genoeg hulp vanuit ALTEN om me hierop voor te bereiden, en dat heeft geholpen … want toen ik eenmaal zat en mijn panel begon, vond ik het echt leuk en zat ik er ontspannen bij.

Als onderdeel van het panel (‘IoT and Data Analytics for intelligent decision making’) waarin ik zat,: Hierin bespraken we vooral welke mogelijkheden IoT en Data Analytics/Science kunnen bieden voor een organisatie. En ook hoe ze elkaar kunnen versterken. Daarnaast hebben we gediscussieerd over de obstakels bij het opzetten van deze competenties binnen een organisatie: hoe manage je de verwachtingen? Begin je met een proof of concept of pak je het groter aan? Waarom kiezen voor cloud analytics platforms van bijv. Microsoft of Amazon? Maar ook vooral wat onze ervaringen waren on the ground in dit nieuwe vakgebied, werden uitgebreid besproken. Ik was blij om te zien dat ik mensen kon helpen met mijn opgedane kennis en ervaring. Om naderhand herkend te worden was ook nieuw voor mij, maar wel heel leuk.”