IoT Hackathon

Op donderdag 15 maart vond op ons kantoor in Eindhoven de eerste ‘open’ IoT Hackathon plaats. Het was een ontzettend leuke en leerzame avond met in totaal 5 teams.

Het doel van de Hackathon is om een breed publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met IoT. Op deze avond hebben ALTEN BI & Analytics consultants Pieter Heijmans en Ilsa Brooijmans eerst een uur de tijd genomen om iedereen de basisprincipes uit te leggen. Vervolgens zonderden de teams zich af om met behulp van diverse Microsoft Azure componenten opdrachten met streaming data uit te voeren. De (fictieve) data werd automatisch gegenereerd en het was aan de deelnemers om deze in proces te brengen, er analyses op uit te voeren en erop te rapporteren.

De sfeer zat er goed in en iedereen heeft met veel enthousiasme de handen uit de mouwen gestoken. Daarnaast hebben we uiteraard veel interessante gesprekken gevoerd over de mogelijkheden van deze technologie in de praktijk. Al met al was het dan ook een zeer geslaagd evenement. Op korte termijn zullen we de volgende editie plannen, dit keer op ons kantoor in Capelle a/d IJssel en onder de noemer Playground IoT.

Wil jij ook graag deelnemen aan de volgende editie? Of zou je de ALTEN IoT Hackathon bij jou op kantoor willen organiseren? Hou dan onze site en social media kanalen in de gaten, of neem contact op met een van onze Business Managers.