ALTEN sponsort Beagle wedstrijd

Op donderdag 3 mei 2018 vindt de aXi van Inter-Actief plaats, de ALTEN: Beagle! Dit is een wedstrijd waarbij een werkende computer van een steeds toenemende hoogte wordt gedropt. Teams moeten een bescherming maken voor de desktop zodat deze blijft werken op verschillende hoogtes. Om extra hoogte te halen heeft ALTEN twee grote hijskranen geregeld waarvan de computers gedropt worden.

Wat is een Beagle precies?
Inter-Actief is de studievereniging Computer Science van de Universiteit Twente. Tweejaarlijks organiseren zij de Beagle wedstrijd voor alle leden en studenten aan de universiteit.
“Het is een wedstrijd die voortkomt uit een mooi verhaal. In 2003 lanceerde de ESA (European Space Agency) een marslander, genaamd Beagle 2. Na de landing op Mars kon de ESA geen verbinding krijgen en ze hadden het idee dat hij was gecrasht. In 2015 bleek dat het slechts ging om een technisch mankement. Hieruit is het idee van de Beagle voortgekomen. De bedoeling is vandaag dat alle computers, na het gooien van 50 meter hoog, nog enigszins werken.”

Hoe gaat de Beagle in zijn werk?
Om 16:00 uur verzamelen de teams op de campus van de universiteit Twente en dienen zij zich te melden bij de organisatie met een verpakte computer. Onder het genot van wat drankjes en hopelijk een zonnetje zullen de drie rondes gespeeld worden. De eerste ronde is 15 meter hoog, daarna vanaf 25 meter en de finale is een worp van 50 meter hoog. Tussen de rondes worden de PC’s getest, waarbij teams de ruimte hebben voor wat quick fixes in de bescherming. Ook ALTEN doet mee met een team van consultants. Wij wensen iedereen veel succes bij de wedstrijd!

Een impressie van de voorgaande editie is te zien via deze link.

Tag
beagle, inter-actief, sponsoring