Playground ROS

In haar rol als kennispartner organiseert ALTEN Playgrounds. Dit zijn vakinhoudelijke avonden waarin theorie aan bod komt, maar deelnemers ook ‘hands-on’ aan de slag gaan om praktijkervaring op te doen.

Wanneer we sommige kranten mogen geloven, staan de robots binnenkort op de stoep om onze banen over te nemen. Dit zal zo’n vaart niet lopen, maar het kan alsnog nuttig zijn om te leren hoe je zelf robots programmeert.

Robots worden echter al snel zo complex dat de ontwikkeling van de software maanden of zelfs jaren kost, zeker als je vanaf nul moet beginnen. Maar door gebruik te maken van het open source Robot Operating System (ROS), hebben wij robot-applicaties weten te ontwikkelen in een fractie van de tijd. ROS biedt namelijk de middleware, out of the box functionaliteiten en tools die het programmeren van robots aanzienlijk versnellen.

Tijdens deze Tech Playground ga je zelf aan de slag met het programmeren van een razendsnelle racende robot in een simulatie omgeving. Hierdoor zal je zien dat je met behulp van ROS binnen een avond jouw eerste robot hebt geprogrammeerd die hopelijk sneller is dan die van je tegenstanders.
Wil je erbij zijn, schrijf je dan snel in voor de Playground ROS.

Datum: woensdag 27 juni 2018

Tijden: 17:30u (18:00u buffet, 19:00u start programma)

Locatie: kantoor Eindhoven (Hurksestraat 45, 4e etage)

We kijken uit naar je komst!