Telecom

8.9%van de omzet
in 2018

Technologische uitdagingen

De telecom sector ondergaat een enorme transformatie door een combinatie van effecten, zoals nieuwe toetreders (service providers zoals Google, Apple en MVNO virtuele operators) en de explosie aan data die noodzakelijk is om de wereldwijde breedband netwerken op topniveau te laten werken.

Bovendien zal de stap van de EU om het Europees Telecommunicatie landschap te harmoniseren de trend naar operator-concentratie versnellen. Dit promoot de ontwikkeling van technische bedrijven die hun vermogen om transnationale turnkey telecom projecten op te leveren hebben aangetoond. Om aan deze wensen en behoeften te voldoen, heeft ALTEN een dedicated Europese organisatie opgezet met meer dan 2000 gespecialiseerde Telecom ingenieurs. Voor zowel mobiel, fixed als internet voeren wij projecten uit, vaak op de grens van de techniek en de business. Onze expertise op het gebied van business kritische systemen speelt hierbij een belangrijke rol.

De technologische uitdagingen voor de toekomst zijn enorm, van interoperabiliteit tussen netwerken van operators tot de verdere uitrol van 4G en bijbehorende uitrusting, zijn belangrijke uitdagingen in de Telecom. Zij creëren engineering requirements in alle gebieden, van het design en testen van productie en uitrusting, tot netwerk in gebruikname, gebieden waarin de ALTEN Groep is gepositioneerd.

Toegevoegde waarde van ALTEN

 • Ruim 2,000 ingenieurs gespecialiseerd in telecom;
 • afdekken van alle industriële spelers: operators, leveranciers, service en content providers, eindgebruikers (bedrijven);
 • sterke posities in: Frankrijk, Spanje, Italië, Benelux, Zweden, Duitsland en de Verenigde Staten;
 • competitieve nearshore (Roemenië) en offshore (India) ontwikkelplatformen, werkzaam aan Europese en Noord-Amerikaanse projecten;
 • een Europese organisatie toegewijd aan het ondersteunen van de groei van operators.

Nieuwste vacatures

75 services

neem contact op

*verplichte velden

De diensten
van ALTEN

 • Consulting

  Op basis van individuele kennis en vaardigheden leveren onze medewerkers een oplossing voor uw vraag.

 • Consulting team

  Alten neemt in dit geval de verantwoordelijkheid over van een product of een component.

 • Service center

  Alten neemt de volledige ontwikkeling van u over op een van onze Service centers

 • Work unit based services

  Werkzaamheden op basis van vaste, herhaalbare activiteiten. Zoals het uitvoeren van tests of het creëren van rapportages, met vaste afspraken in tijd en geld.

 • Fixed-price projecten

  Vaste afspraken over tijd, geld en de resultaten die opgeleverd moeten worden in het kader van een project.

ALTEN biedt verschillende soorten dienstverlening aan om optimaal aan te sluiten op de behoefte van de klant