Automotive

19%van de omzet
in 2018

Technologische uitdagingen

Automotive spreekt erg tot de verbeelding. Het lijkt wellicht of Nederland nauwelijks auto-industrie heeft, omdat eigen grote merken, zoals Duitsland, Frankrijk en Italië die kennen, ontbreken. Bekende spelers in de Nederlandse automotive industrie zijn DAF en Nedcar. Daarnaast zijn er ongeveer 300 bedrijven die toeleverancier zijn voor de auto-industrie en veel exporteren naar Duitsland, Azië en de VS. De regio Helmond is dé hotspot voor de automotive industrie waar toeleveranciers, onderzoeksinstituut TNO en een automotive campus zijn gevestigd.

In Nederland innoveren zowel het bedrijfsleven als de universiteiten steeds meer gezamenlijk met de autofabrikant, waardoor zij een sterk concurrentiepositie hebben verworven. ALTEN is in Nederland zowel werkzaam voor de bekende merken, maar ook voor de toeleveranciers op het gebied van (auto-) navigatieystemen en in onderzoek op het gebied van autonoom rijden.

Europese automakers zijn op zoek om hun productieplatformen te bundelen om kosten te optimaliseren. Experts voorspellen een gemiddelde jaarlijkse stijging van de wereldwijde verkoop van auto’s van 5,6% tussen nu en 2018, waarvan 83% in opkomende markten, de meest prominente daarvan zijn China (40,4%), India (12,6%) en Brazilië (6,4%) . Geconfronteerd met een sterk uiteenlopende markt, is het productaanbod uitgebreid en onderverdeeld in segmenten, met behoefte aan steeds meer geavanceerde technologieën.

Toegevoegde waarde van ALTEN

Ruim 2,000 ALTEN consultants zijn werkzaam in onze colocaties in Frankrijk en daarbuiten voor projecten met de grootste Europese fabrikanten en automobiel leveranciers. De volgende drie redenen staan centraal in de toegevoegde waarde van onze werkzaamheden :

 • De mogelijkheid om resources te werven, om deel te nemen aan projecten en snel leveringsvormen aan te passen;
 • Onze expertise in gespecialiseerde gebieden zoals motormanagement en passagierscompartiment elektronica (infotainment);
 • Onze aanpak in deze sector is zowel transversaal (makers en leveranciers) en internationaal (Frankrijk, Duitsland, Zweden, de Verenigde Staten, India, China).

ALTEN’s aanwezigheid in India (800 ingenieurs) en China geeft ons het platform om toekomstige lokale programma’s van een aantal van onze klanten te ondersteunen in de auto-industrie, zowel op het gebied van ontwerp als via de oprichting van nieuwe productiecentra.

 

Nieuwste vacatures

75 services

neem contact op

*verplichte velden

De diensten
van ALTEN

 • Consulting

  Op basis van individuele kennis en vaardigheden leveren onze medewerkers een oplossing voor uw vraag.

 • Consulting team

  Alten neemt in dit geval de verantwoordelijkheid over van een product of een component.

 • Service center

  Alten neemt de volledige ontwikkeling van u over op een van onze Service centers

 • Work unit based services

  Werkzaamheden op basis van vaste, herhaalbare activiteiten. Zoals het uitvoeren van tests of het creëren van rapportages, met vaste afspraken in tijd en geld.

 • Fixed-price projecten

  Vaste afspraken over tijd, geld en de resultaten die opgeleverd moeten worden in het kader van een project.

ALTEN biedt verschillende soorten dienstverlening aan om optimaal aan te sluiten op de behoefte van de klant